Slik ser du USA Netflix på mobilen

Slik ser du USA Netflix på mobilen

Tjenesten Hola better internett lar deg streame blokkert video på PC og mobil.

 

 Det er en hel del innhold på internett som ikke er tilgjengelig for alle brukere i alle land.

Et kjent eksempel er utvalget i strømmetjenesten Netflix, som har et annet utvalg i den norske utgaven enn i den amerikanske.

Mange har derfor benyttet tjenester som lar deg ?maskere? IP-adressen slik at det for tjenesten ser ut til at du befinner deg i et annet land. Dermed kan du ganske enkelt se utvalget i amerikanske Netflix om du vil.

Bruksområdene begrenser seg ikke bare til dette. Om du for eksempel er på ferie i et annet land, og vil se innhold fra NRKs nett-TV er det mulig med slik tjeneste.

En kan også komme over annet innhold og tjenester som ikke er tilgjengelig i Norge, eller nettverksleverandøren din kan blokkere slikt.

Det kan være mange gode grunner til å omgå slike sperrer, selv om det i noen tilfeller ikke er helt populært hos tjenestetilbyderne.

En populær slik tjeneste er Media Hint, men ettersom den nå koster penger, omtrent 30 kroner i måneden, kan det være interessant å se på et annet alternativ.

Hola Better Internet
Vår favoritt er Hola better internet. Denne tjenesten er VPN-basert, og trafikk rutes via andre brukere, i stedet for en sentral tjener.


Dette er i følge Hola også grunnen til at de kan tilby tjenesten gratis. For deg som bruker betyr det at du må dele tilkoblingen din med andre.

Om du vil kjøre all trafikken i nettleseren din via Hola er det imidlertid begrensninger på datatrafikken. Etter en gigabyte reduseres hastigheten til 1 Mbps ned og 128 kbps opp.

Dog er det mulig å kjøpe tilgang til en Premium tjeneste. Dette koster 5 dollar i måneden, og gir deg tillegg fri datatrafikk uansett, og lar deg unngå å være en peer, altså vil ikke du måtte dele internettlinjen din med andre brukere.

Det er ingen begrensninger på datatrafikk på gratisversjonen om du bare vil bruke den på enkelte nettsider og tjenester.Nettlesertillegg
Hola er tilgjengelig som nettlesertillegg på Creme og Firefox, og som app på mobil. Du kan også laste ned som program til Windows.

Det enkleste er gjerne å bare installere nettlesertillegget, siden dette fungerer på Mac, Linux, Chrome, OS og Windows. Dette finner du i chrome web store eller firefox add-ons.

Når tillegget er installert vil et Hola-Ikon vises til høyere for adresselinjen i nettleseren. Nå kan du gå til den nettsiden du ønsker, og deretter ?skifte land? ved å trykke på ikonet. Verre er det ikke.

Når du åpner en Android-app via Hola kan du endre land i dette sprettoppvinduet som vises noen sekunder når appen starter opp.

App
På mobil er det heller ikke vanskelig. Her kan du sende trafikk fra forskjellige apper gjennom tjenesten, slik at du kan bruke for eksempel Hulu eller Pandora på mobilen.


Om du har Android, i alle fall. Da laster du ned appen fra Google Play, åpner den og velger hvilken app du vil bruke og hvilket land du ønsker at trafikken skal gå via. Enkelte apper, som Hulu, vil være vanskelig å skaffe via Gplay, ettersom de ikke tilbys i alle land.
Appen har også en nettleser integrert, slik at du kan surfe som om du var i et annet land.

Andre tjenester
Hola er for all del ikke den eneste tjenesten som gir IP-adresse fra et annet land. TunnelBear er et annet populært alternativ til Windows/mac,iOS og Android. Her sendes all trafikk via VPN. Det er også en begrenset datamengde tilgjenglig hver måned gratis.

www.netflix.no

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

robertrovik

robertrovik

26, Oslo

hola amgios! Jeg heter Robert 27 år fra Nes i Akershus Jeg har jobbet med salg i ca 10 år, nå er jeg selger, salgscoach, blogger, DJ. Du kan se noe av det jeg jobber med her:---- http://robertrovik.blogspot.no http://www.dumdidumshop.org/ http://www.runthistown.net/ robertrovik.blogg.no/ Kontakt meg gjerne om du lurer på noe.

Kategorier

Arkiv

hits